• Bd. Grivitei nr. A96, Brasov

Clorinare

Oferim solutii tehnice pentru aplicatii de clorinare apa in functie de conditiile tehnice de instalare, de optiunile de automatizare, monitorizare si control solicitate de beneficiar.

Asiguram consultanta, service si componente pentru instalatii de clorinare apa, pompe dozatoare, analizoare de clor, debitmetre cu impulsuri, rezervoare de hipoclorit.

Oferim consultanta pentru reglarea sau pentru optimizarea functionarii instalatiilor de clorinare apa aflate in exploatare, care datorita unor setari sau utilizari necorespunzatoare nu intrunesc conditiile impuse.

Pompele de dozare si debitmetrele

Pompele de dozare sunt folosite in diferite aplicatii de injectare a substantelor chimice in apa: hipoclorit, coagulanti, floculanti si alti agenti chimici de conditionare a apelor potabile sau industriale.

Debitmetrele cu impuls sunt de diferite diametre in functie de debitul de apa care trebuie tratat. Debitmetrele pot fi simple cu furnizare de semnal de tip contact REEd sau electromagnetice cu furnizare de semnal 4-20 mA.

Rezervoarele de stocare chimicale sunt din polietilena rezistenta la actiunea agentilor chimici.Acestea pot fi de diferite dimensiuni in functie de autonomia de functionare intre doua reumpleri. Ca accesorii acestea pot avea amestecatoare manuale sau automate, folosite mai ales la aplicatiile de dozare a substantelor chimice care precipita in timp.

Clorul in apa

In retelele publice de apa potabila valoarea clorului liber rezidual trebuie sa fie intre 0.1 mg/l – 0.5 mg/l conform Legii Nr. 458/2002. Acest lucru se impune pentru dezinfectia apei de-a lungul retelei de stocare si distributie a apei potabile. instalatiile de clorinare sunt printre cele mai uzuale echipamente folosite in tratarea apei potabile. De asemenea, instalatiile de clorinare sunt foarte des intalnite pentru dezinfectia apei in piscine.

Procesul de clorinare

Aplicatiile de clorinare se realizeaza cel mai usor si cel mai sigur cu ajutorul instalatiilor de dozare hipoclorit. Utilizarea hipocloritului nu impune conditii speciale de transport, stocare si manipulare, iar instalatiile de dozare sunt simple, sigure si fiabile. Pompele de dozare cu membrana de diferite tipuri pot furniza debite de pana la 80 l/h, iar cele cu diafragma pana la 500 l/h. Pentru dozarea volumetrica cat mai exacta pompele dozatoare sunt comandate de un debitmetru cu impuls. Dozarea se poate face si in functie de valoarea masurata a clorului din apa folosind semnalul primit de pompa dozatoare. Acest semnal este primit de la un analizor cu sonda potentiostatica sau amperometrica instalat pe retea.

Domenii de aplicare

  • Dezinfectia apei potabile
  • Conditionarea unor substante chimice in apa industriala
  • Oxidarea unor elemente chimice dizolvate in apa: fier, mangan etc.
  • Dezinfectia apei in piscine

 

Caracteristici generale

  • Sistemele de clorinare folosesc hipoclorit de sodiu pentru dezinfectia apei
  • Sunt de diferite tipuri constructive in functie de performantele de dozare (debit minim, debit maxim, nr. de dozari/min)
  • Au variante analogice sau digitale
  • Pot doza constant, in functie de debitul de apa sau in functie de semnalul primit de la un analizor.

 
Pentru orice informatie suplimentara ne puteti contacta la numarul de telefon 0770 579194 sau folosind formularul de contact.