• Bd. Grivitei nr. A96, Brasov

Filtrare impuritati

Oferim solutii tehnice personalizate pentru aplicatii de filtrare in functie de caracteristicile fizico-chimice ale apei, de conditiile tehnice de instalare, de optiunile de automatizare, monitorizare si control solicitate de beneficiar.

Asiguram consultanta, service si piese de schimb pentru orice tip de statie de filtrare apafiltre multimediavalve de comandacoloane de filtraredistribuitoare si crepinemedii de filtrare (Nisip cuartos, Hidroantracit, Turbidex, Filter AG Plus, Macrolite).

Oferim consultanta pentru reglarea sau pentru optimizarea functionarii instalatiilor de filtrare apa aflate in exploatare, care datorita unor setari sau utilizari necorespunzatoare nu intrunesc conditiile impuse.

Valve automate si coloane de filtrare

Valvele automate sunt de mai multe tipuri, cei mai intalniti producatori de pe piata fiind: ClackFleckAutotrol si Siata. Acestea sunt dotate cu controlere care se programeaza pentru regenerare in functie de parametri fiecarei aplicatii in parte. Valvele de comanda cu controlere automate se pot instala si in sisteme de tip duplex/triplex pentru functionare 24 de ore din 24 sau in sisteme multiplex care intra succesiv in functiune odata cu fluctuatiile debitului instantaneu.

Programul de regenerare are mai multe cicluri programabile, nu impune interventia operatorului si se initiaza automat in functie de caderea de presiune pe filtru sau timp.

Coloanele cu mediu filtrant sunt din polietilena armata cu fibra de sticla sau metalice in cazul statiilor de filtrare industriale cu debite foarte mari.

Mediile filtrante pentru impuritati

Mediile filtrante pentru impuritati sunt de diverse tipuri si se aleg in general in functie de specificul aplicatiei: Nisip cuartos, Hidroantracit, Turbidex, Filter AG Plus, Macrolite.

Toate aplicatiile de filtrare a impuritatilor trebuie dimensionate cu atentie in functie de performantele fiecarui mediu filtrant, de turbiditatea apei, de debitul maxim sau de debitul disponibil pentru spalarea inversa. La aplicatiile in care turbiditatea apei este mare, se prefera ca spalarea inversa si clatirea sa se efectueze cu apa curata.

Impuritatile mecanice din apa

Indiferent de provenienta apei, in procesul de captare si distributie sunt antrenate diverse impuritati mecanice cum sunt: nisipul, pietricelele sau alte particule de diferite dimensiuni. Aceste impuritati mecanice provoaca neplaceri datorita depunerilor pe care le pot forma in instalatii sau pot bloca functionarea si operarea diverselor echipamente care folosesc apa. Filtrarea acestor impuritati mecanice este o etapa recomandata pentru orice aplicatie de filtrare si tratare apa.

Procesul de filtrare a impuritatilor

In procesul de filtrare a apei se folosesc in general filtre mecanice pentru impuritati destinate eliminarii particulelor nedizolvate in apa. Acestea sunt filtre economice care se folosesc inaintea filtrelor de finete si sunt potrivite pentru protejarea tuturor instalatiilor si a oricaror echipamente care utilizeaza apa. Exista mai multe tipuri de filtre de impuritati: filtre cu ciorap filtrant, filtre cu discuri, filtre cu saci filtranti, filtre cu cartus.

Filtrarea impuritatilor se poate realiza si cu ajutorul filtrelor rapide cu diferite medii filtrante: Nisip cuartos, Hidroantracit, Turbidex, Filter AG Plus, Macrolite. In functie de viteza de filtrare si de mediul filtrant folosit se poate obtine un grad de filtrare de la 50 pana la 3 microni.

Dimensionarea filtrelor depinde de provenienta, de turbiditatea apei si de gradul de filtrare impus de aplicatie. Pentru a obtine o finete de filtrare cat mai buna, dimensionarea trebuie facuta la o viteza de filtrare cat mai mica.

Regenerarea filtrelor rapide multimedia se face cu apa (de preferat curata) si se efectueaza automat prin cicluri de spalare inversa si clatire a mediului filtrant in functie de timp sau de caderea de presiune. Debitul necesar la spalarea inversa a filtrelor multimedia pentru impuritati este foarte important pentru procesul de evacuare la canal a impuritatilor acumulate in mediul filtrant.

Domenii de aplicare

  • Prefiltrarea apei potabile si industriale
  • Filtrarea apei recirculate
  • Protejarea membranelor filtrante
  • Tratarea apelor uzate

 

Caracteristici generale

  • Filtrele mecanice pentru impuritati sunt filtre economice care se folosesc inaintea filtrelor de finete sau a altor sisteme de tratare a apei
  • Se comercializeaza sub diferite dimensiuni, debite si in diferite variante (cu cartus filtrant, cu sita de inox sau discuri filtrante)
  • Au variante constructive cu autocuratare manuala sau automata
  • Filtrele mecanice pentru impuritati se pot amplasa in trepte pentru o filtrare progresiva

 
Pentru orice informatie suplimentara ne puteti contacta la numarul de telefon 0770 579194 sau folosind formularul de contact.