• Bd. Grivitei nr. A96, Brasov

Filtrare nitrati

Oferim solutii tehnice personalizate pentru aplicatii de denitrare in functie de caracteristicile fizico-chimice ale apei, de conditiile tehnice de instalare, de optiunile de automatizare, monitorizare si control solicitate de beneficiar.

Asiguram consultanta, service si piese de schimb pentru orice tip de statie de denitrare apavalve de comandarecipienti de filtraredistribuitoare si crepinerasini de denitrare,  rezervoare de saramura.

Oferim consultanta pentru reglarea sau pentru optimizarea functionarii instalatiilor de denitrare apa aflate in exploatare, care datorita unor setari sau utilizari necorespunzatoare nu intrunesc conditiile impuse.

Valve de comanda si coloane de filtrare

Valvele automate sunt de mai multe tipuri, cei mai intalniti producatori de pe piata fiind: ClackFleckAutotrol si Siata. Acestea sunt dotate cu controlere care se programeaza pentru regenerarea rasinilor de denitratare in functie de parametri fiecarei aplicatii in parte. Valvele de comanda cu controlere automate se pot instala si in sisteme de tip duplex/triplex pentru functionare 24 de ore din 24 sau in sisteme multiplex care intra succesiv in functiune odata cu fluctuatiile debitului instantaneu.

Programul de regenerare are mai multe cicluri programabile, nu impune interventia operatorului si se initiaza automat in functie de volumul de apa sau de timp.

Coloanele de filtrare sunt din polietilena armata cu fibra de sticla sau coloane metalice in cazul statiilor de denitrare industriale cu debite foarte mari.

Mediile filtrante de denitrare

Rasina pentru denitrificare, este un mediu schimbator anionic puternic bazic, macroporos, special produs pentru indepartarea nitratilor din apa. Structura macroporoasa a rasinii de denitrificare este ideala pentru selectivitatea nitratilor, chiar si in prezenta unor concentratii ridicate de sulfati. Din acest motiv, fata de o rasina standard, rasina are performante superioare in indepartarea selectiva a nitratilor din apa.

Furnizam rasini de denitrare in functie de aplicatia si cererile dvs. specifice.

Ce este denitrarea

Denitrarea este procesul prin care se elimina nitratii din apa. Procesul de denitrare se realizeaza la trecerea apei prin straturi de rasini cationice care schimba nitratii si sulfatii din apa cu cloruri din mediul filtrant. Retinerea nitratilor si sulfatilor din apa duce treptat la saturarea rasinii care necesita o regenerare chimica cu clorura de sodiu (saramura) pentru refacerea cantitatii initiale de ioni de sodiu din mediul filtrant. Procesul de regenerare se realizeaza automat de catre sistemul de comanda al statiei de denitrare si presupune cicluri de spalare inversa, aspiratie saramura, clatire si reumplere.

Domenii de aplicare

  • Eliminarea nitratilor din apa

 

Caracteristici generale

  • Filtrele de denitrare folosesc rasini schimbatoare de ioni pentru eliminarea nitratilor din apa
  • Se dimensioneaza personalizat in functie de debit, consum si valoarea masurata a nitratilor, sulfatilor si clorurilor
  • Sunt echipamente robuste si fiabile, cu functionare si regenerare automata
  • Variantele constructive principale sunt cu o singura coloana (simplex), cu doua coloane (duplex)
  • Filtrele de denitrare se pot amplasa si in sisteme triplex sau cu coloane multiple in functie de debitul instantaneu

 
Pentru orice informatie suplimentara ne puteti contacta la numarul de telefon 0770 579194 sau folosind formularul de contact.